37-годишен мъж прегази и погуби 15-годишно момче на пешеходна пътека

...
 37-годишен мъж прегази и погуби 15-годишно момче на пешеходна пътека
Коментари Харесай

Това е осъзнат риск, а ти си потенциален убиец!

 37-годишен мъж прегази и погуби 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на София. Водачът бе арестуван и беше открито, че е карал с над два промила алкохол в кръвта. Поредната нещастието провокира голямо неодобрение, а в обществените мрежи фокусът се насочи към водачите, избрали да седнат зад кормилото в нетрезво положение.

Жена разгласява в мрежата прочувствена обява, предизвикана от обстановката.

" Това е съзнателен риск, а ти си евентуален палач. Страх ви е повече от възможна санкция, фиш, акт, лишаване на книжката, само че не и от мисълта, че ще погубиш или осакатиш някого ", обръща се Маги П. към нарушителите.

" Не живеете ли в тази страна, не виждате ли, че всеки ден умират хора поради водачи, помислили се за богоизбрани, недосегаеми и застраховани от катастрофи?  Не бъдете толкоз смели и всемогъщи... Яд ме е за децата, толкоз доста детски живота бяха отнети с свирепост, сякаш несъзнателно ", добавя тя.

Вижте цялата публакация на Маги П., споделена в " Катастрофи в София ":

" Няма по-подходящо място от тази група да напиша това, което всички знаете и четете непрекъснато тук. Не спряхте да карате под въздействието на алкохол и опиати. Не живеете ли в тази страна, не виждате ли, че всеки ден умират хора, поради водачи помислили се за богоизбрани, недосегаеми и застраховани от катастрофи?  Не бъдете толкоз смели и всемогъщи... Яд ме е за децата, толкоз доста детски живота бяха отнети с свирепост, сякаш несъзнателно.

Ама, качвайки се зад кормилото, когато си пил, с чисто схващане, значи поемаш риска да убиеш най-малко един изцяло почтен човек.

Това е съзнателен риск, а ти си евентуален палач. Страх ви е повече от възможна санкция, фиш, акт, лишаване на книжката, само че не и от мисълта, че ще погубиш или осакатиш някого. Що за хора сте, що за нарцисизъм и тотална селяндурщина. Що за противен нрав... Що за самомнителност... Що за умъртвена човещина... Що за подлост?

Тръгнеш ли да караш пил, в този миг намерения за най-близките си хора, които те обичат, а на следващия ден ще те ненавиждат, а ти ще живееш с мисълта, че си палач и ще лежиш с години надалеч от тях, самичък и измежду убийци като теб!

И това е най-малкото, което заслужаваш! "

Припомняме, че в неделния ден Министерство на вътрешните работи регистрира нови 29 пияни и дрогирани водачи, хванати в границите на денонощие. 22 водачи са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, а седем са карали под въздействието на опиати, оповестиха от ведомството. Установени да карат след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила са 15 души, а седем са управлявали транспортно средство с над 1,2 промила, трима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат седем водачи, а петима са отказали тестване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР